Samen studeren voortaan ook 's nachts mogelijk in Antwerpse jeugdherberg

Studenten die beter samen en liever 's nachts studeren, kunnen vanaf vandaag terecht in jeugdherberg Pulcinella op het Bogaardeplein in Antwerpen. De locatie maakt deel uit van het STUDY360-project van het studentenportaal STAN, waarbij Antwerpse bedrijven tijdens de blokperiode hun deuren openzetten voor studenten.

Blokkende studenten zijn nog tot vrijdag 1 juli welkom in de lounge en eetzaal van jeugdherberg Pulcinella op het Bogaardeplein, vlakbij de Kammenstraat en de Nationalestraat. Zo'n 15 studenten kunnen er zowel overdag als ’s nachts studeren. Het initiatief komt van De Vlaamse Jeugdherbergen vzw (VJH) die 8 jeugdherbergen openstelt voor studenten. 2 daarvan zijn ook 's nachts open, waarvan 1 in Antwerpen. 

We willen inspelen op de vraag van studenten om ook 's nachts studieplekken aan te bieden

Maxine Cleirbaut, communicatieverantwoordelijke van jeugdherberg Pulcinella

“Sommige studenten studeren beter 's nachts. We willen inspelen op de vraag van de studenten om niet enkel overdag een studieplek aan te bieden”, zegt communicatieverantwoordelijke Maxine Cleirbaut van jeugdherberg Pulcinella. “Tijdens de nacht werken we met een nachtbewaker. Studenten kunnen aanbellen, hun studentenkaart laten zien en worden dan naar de vergaderzaal geleid waar ze gebruik kunnen maken van gratis Wi-Fi, koffie, thee en water”. 

De jeugdherberg is een van de 28 locaties van STUDY360, een project van STAN, die tijdens de blokperiode originele studieplekken beschikbaar stellen. Naast de jeugdherberg kunnen studenten ook op andere unieke plekken in Antwerpen terecht zoals het MAS, het Provinciehuis en Brouwerij De Koninck. Daar kan je wel enkel overdag studeren. De volledige lijst van studieplekken vind je op de website van STUDY360.

Meest gelezen