Radio 2

Twee vrachtwagens staan al meer dan een jaar fout geparkeerd in Meise: "Kunnen niet zomaar wegtakelen"

Langs de Nieuwelaan in Meise staan al ruim een jaar twee lichte vrachtwagens geparkeerd. Buurtbewoners ergeren zich, maar zowel de gemeente als de lokale politie kunnen niet zomaar optreden, zo blijkt. 

"Hoe kan het dat we na een jaar protesteren nog niets hebben bereikt?" Die vraag stelt buurtbewoner Pol Claes (72) zich. De twee lichte vrachtwagens staan inmiddels al meer dan een jaar langs de Nieuwelaan geparkeerd, vlakbij het Okay-warenhuis. "Het verkeersreglement laat nochtans niet toe dat zich hier (lichte) vrachtwagens parkeren. Maar niemand treedt op. Er groeit al onkruid onder de wagens", zucht Pol.

Eigenaar onbekend (?)

Op beide voertuigen hangen Belgische nummerplaten. Maar blijkbaar is onduidelijk aan wie ze toebehoren. Het gerucht gaat dat ze van een bedrijf uit Liedekerke zouden zijn. "Blijkbaar is er dit jaar geen verkeersbelasting voor betaald; de laatste klever op de voorruit is die van 2021", stelt Pol vast. "Maar met de nummerplaat kan het toch niet moeilijk zijn om de eigenaar op te sporen?"

Takelen

Het is ook onduidelijk wie in deze zaak kan optreden. Burgemeester Gerda Van Den Brande (N-VA) zegt dat ze dit alleen kan signaleren aan de politie. "Zelf kan ik als burgemeester niets doen. Maar het klopt dat die voertuigen daar niet horen te staan", zegt ze. 

"We hebben voor deze overtreding al 10 boetes uitgeschreven", zegt Veerle Kerremans, waarnemend korpschef van de lokale politiezone KLM. "Maar we kunnen die voertuigen niet zomaar bestuurlijk laten takelen. Daarvoor is toestemming nodig van het Parket Halle-Vilvoorde. We gaan zeker nog verder werken op dit dossier, maar kunnen nu niet veel meer doen. Maar we treden wel degelijk op", verzekert de politiechef.

Meest gelezen