Radio 2

Veel volk voor carnavalsstoet in Gullegem

De 48ste carnavalstoet in Gullegem is een schot in de roos geworden. Er waren niet alleen heel wat toeschouwers, maar ook veel carnavalisten die meestapten. Ook groepen van buiten Gullegem. "Normaal doen we aan een 15-tal stoeten mee, deze is dit jaar onze enige. Daarom komen we ook graag naar Gullegem.”

De 48ste carnavalsstoet in Gullegem werd een succeseditie. Zondag stroomde het volk massaal toe. Na de coronaperiode was de honger naar carnaval vieren groot. Ook dit jaar waren er nauwelijks optochten. In de regio konden carnavalisten alleen maar in Roeselare terecht.

Radio 2

Er stapten meer dan 50 carnavalsgroepen mee in de stoet. "De knaldrang hier in Gullegem is groot. Alle lokale verenigingen doen mee maar er zijn ook groepen van buiten onze gemeente. Ze hebben een praalwagen gebouwd maar door corona hebben ze die niet in hun eigen gemeente kunnen tonen. Daarom zijn ze blij dat ze dat vandaag wel kunnen doen hier in Gullegem. Er zijn hier onder meer groepen uit Staden, Veldegem en Blankenberge."

Radio 2

Tjörven Deschamps is de nieuwe prins carnaval van Gullegem. Hij is in de wolken. “Ik stam uit een echte carnavalsfamilie, want ook mijn ooms waren prins. Echt onbeschrijflijk dat ik hier 30 jaar na mijn pépé mag meelopen. Dat is de grootste eer die ik me kan inbeelden. Heel mijn leven al staat in het teken van carnaval. Noem mij gerust een kind van het carnaval. Dat ik prins word, is een droom die uitkomt."

Meest gelezen