Agentschap Wegen en Verkeer

Voetgangerstunnel in Antwerpen weer open na herstelling roltrappen

De voetgangerstunnel in Antwerpen, historisch erfgoed uit de jaren '30, is weer open. De tunnel was enkele weken afgesloten voor dringende herstellingswerken aan de historische roltrappen. Voetgangers en fietsers kunnen de tunnel weer gebruiken om van linker- op rechteroever te geraken, en omgekeerd.

Goed nieuws voor wie regelmatig van linker- naar rechteroever moet in Antwerpen. De voetgangerstunnel is sinds afgelopen weekend weer open. De tunnel werd enkele weken gesloten voor dringende herstellingswerken aan de authentieke houten roltrappen.

"De roltrappen hebben een grondig onderhoud gekregen en er zijn nieuwe armleuningen geplaatst. Er zijn ook werken achter de schermen gebeurd, zoals aan de elektriciteitsvoorzieningen en ook het plafond van de tunnel is opgeknapt", zegt Gilles Van Goethem van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Vanaf vandaag zullen er ook vier weken lang schilderwerken plaatsvinden in de tunnel. De hinder daarvan zal beperkt blijven want de tunnel blijft gewoon open. "Op sommige plaatsen zal wel een versmalde doorgang zijn en zullen fietsers moeten afstappen", zegt Van Goethem.

De werken aan de liften liepen al die tijd ook gewoon door. De historische liften worden door specialisten onder handen genomen. Als alles volgens plan verloopt, zou de lift op linkeroever tegen de zomer weer moeten werken. Die op rechteroever tegen het einde van het jaar.

Meest gelezen