Toekomstbeeld van de Overpoort na de werken
Stad Gent

Werken Gentse Overpoort gestart: "Absolute voorrang aan voetgangers"

Vandaag zijn de werken in de Overpoortstraat begonnen. Bedoeling is om voetgangers centraal te zetten in de Gentse studentenbuurt. Zo komen er onder andere bredere voetpaden, een smallere rijweg, nieuwe bomen en ruime terrassen. "Het moet een aangenamere straat worden om te wandelen en te verblijven", zegt schepen van Stedenbouw Filip Watteeuw (Groen). Tegen het nieuwe academiejaar moeten de werken klaar zijn. 

De Gentse Overpoortstraat krijgt de komende maanden een complete make-over. Zo wordt de studentenbuurt een woonerf, waar voetgangers voorrang krijgen. Schepen Filip Watteeuw vertelt wat er allemaal wordt aangepakt: "Een woonerf betekent dat voetgangers de absolute voorrang krijgen. De snelheid van auto's zal daarom beperkt worden tot 20 km/uur. En we gaan ook de rijweg versmallen tot zes meter. Er komen ook grotere voetpaden. Dat betekent meer plaats voor terrassen en voetgangers. Het zal dus een aangenamere straat worden om door te wandelen en te verblijven. Wat je nu niet echt kan zeggen van de Overpoortstraat." 

Omleiding

Vandaag starten de voorbereidende werken in de straat. Dat zal een impact hebben op het verkeer. Watteeuw: "Er zijn omleidingen voorzien die ter plaatse met signalisatieborden aangeduid worden. Dat is inderdaad vervelend voor mensen die die weg normaal gebruiken, maar dat kan nu helaas niet anders."

De werken duren tot augustus van dit jaar.  Zo is de vernieuwde Overpoortstraat in Gent klaar tegen het nieuwe academiejaar.  

Meest gelezen