Radio 2

1.300 leerlingen geëvacueerd na brandje in houtafdeling VTI Roeselare

In de houtafdeling van het VTI in Roeselare is deze voormiddag rond 10 uur een brand ontstaan. Tijdens het verzagen van een plank werd wellicht een metaaldeeltje geraakt dat voor een vonk zorgde. Daardoor ontstond al snel brand in de afzuiginstallatie. De school ging meteen over tot de evacuatie van alle 1.300 leerlingen. 

De brandweer had alles snel onder controle. De meeste leerlingen konden dan ook al snel weer naar de les, behalve de leerlingen hout en mechanica. Directeur Luc Louage van het VTI: "We hebben binnen de 5 minuten beslist om iedereen te evacueren omdat er ontploffingsgevaar was. We wilden geen enkel risico nemen. Maar uiteindelijk was een kwartier later alles onder controle."

De brandweer is nu nog bezig met het buizensysteem van de afzuiginstallatie te controleren en waar nodig ook te ontmantelen om heropflakkering te voorkomen. Daardoor zullen er vandaag wellicht geen praktijklessen meer doorgaan.

Meest gelezen