vzw Heilig Bloedprocessie

Heilig Bloedprocessie Brugge zoekt nog figuranten

De Heilig Bloedprocessie van Brugge is nog op zoek naar figuranten die op Hemelvaart in de stoet willen meestappen. In totaal hebben er zich al 1.500 figuranten aangemeld, maar er zijn er nog zo'n 200 à 250 tekort.

Op 26 mei, op Hemelvaartsdag, is er na 3 jaar eindelijk weer de Heilig  Bloedprocessie in Brugge. Maar omdat het al zo'n lange tijd geleden is, hebben heel wat figuranten afgehaakt. Omdat ze het bijvoorbeeld door hun leeftijd niet meer zien zitten. Of omdat ze dan op reis zijn.  Er zijn nog mensen van alle leeftijden nodig.

Matthieu Clarysse, algemeen coördinator van de Heilig Bloedprocessie: "We zoeken nog meisjes en jongens, vrouwen en vooral veel mannen. Er zijn ook nog ruiters (vooral veel mannen, ook enkele vrouwen) en dan ook nog meisjes of vrouwen die willen dansen."

Kandidaten kunnen zich melden op www.bloedprocessiebrugge.be/contact.

Meest gelezen