Corda Repair Corner: elke maand fietsen, kledij of elektrische apparaten laten herstellen

Op de Corda Campus in Hasselt kan je elke maand gebruiksvoorwerpen binnenbrengen om te laten herstellen. De keuze viel op de Corda Campus omdat heel wat werknemers duurzaamheid erg belangrijk vinden.  Het initiatief komt van de stad Hasselt samen met het Repair Café, het maatwerkbedrijf Bewel en de sportwinkel Decathlon.

Een defect strijkijzer, een gescheurde broek of de voorband van een fiets: je kan het allemaal laten herstellen tijdens de maandelijkse Corda Repair Corner. De Corda Campus in Hasselt brengt vrijwilligers van het Hasseltse repair café, medewerkers van het maatwerkbedrijf Bewel en Decathlon samen om verschillende voorwerpen een tweede leven te geven. 

De vrijwilligers van de Hasseltse repair cafés staan in voor elektronische apparaten, Bewel retoucheert kledij en Decathlon zorgt voor fietsherstellingen. Bart Piechoki van Decathlon: "We werken echt aan duurzaamheid van goederen. Weet dat een herstelling bijna CO2-neutraal is, terwijl een aankoop of het weggooien enorm veel CO2 verbruikt. We proberen dat met Decathlon dus zo goed mogelijk te beperken."

Elke eerste dinsdag van de maand zitten de 3 herstelpunten in de Corda Campus (gebouw E). Iedereen uit de buurt mag daar defecte gebruiksvoorwerpen binnenbrengen. Schepen voor Circulaire Economie Nele Kelchtermans (RoodGroen+), heeft alvast iets klaar liggen : "Mijn strijkijzer is al enkele maanden kapot en mijn man zegt dat hij ernaar zal kijken, maar dat komt er niet van. Dat is vaak zo in gezinnen, dus dan is dit initiatief ideaal." 

Naast de Hasseltse repair cafés en Repair Teens, is dit weer een nieuw initiatief van Stad Hasselt om de circulaire economie te promoten: "Hier werken op de Corda Campus veel jonge mensen die erg bezig zijn met circulariteit en duurzaamheid. Het project kan hier echt wel werken", aldus Anja Verstrepen van Corda Campus. 

Meest gelezen