Ongeval op E314 in Tielt-Winge eist één dode en verschillende gewonden

Vanmorgen is op de E314 in Tielt-Winge richting Leuven een zwaar ongeval gebeurd. Een bestuurder reed in op de staart van de file en kwam daarbij om het leven. Er vielen ook één zwaargewonde en twee lichtgewonden. Bij het ongeval waren ook kinderen betrokken, maar zij bleven ongedeerd.

Het ongeval gebeurde rond 8u15 vanmorgen. Ter hoogte van Tielt-Winge reed een bestelwagen in op de staart van de file, richting Leuven. Door de aanrijding werd een tweede bestelwagen naar voor geduwd, die op zijn beurt tegen een auto botste. 

De bestuurder van de bestelwagen, die op de file inreed, overleefde het ongeval niet. Het gaat om een man uit Brussel van 42 jaar oud, laat het Parket van Leuven weten. De bestuurders en passagiers van de aangereden wagens werden overgebracht naar het ziekenhuis, zij zijn niet in levensgevaar.

Niet te snel

Het parket van Leuven stelde ook een verkeersdeskundige aan. "Een eerste onderzoek wijst uit dat de bestuurder zijn autogordel niet droeg. Volgens ooggetuigen zou de bestelwagen zijn beginnen zwalpen, waarna hij op de file inreed. Volgens de deskundige was er geen sprake van overdreven snelheid", stelt het parket. Bijkomend onderzoek, onder andere van camerabeelden, moet nog meer duidelijkheid brengen. 

Meest gelezen