Dronken man die politie-uniform kapot scheurde in Wuustwezel is veroordeeld

De rechter heeft een man van 41 uit Wuustwezel veroordeeld tot 10 maanden cel met uitstel omdat hij zich had misdragen tegenover de politie. De man zwalpte met zijn fiets over de weg en werd tegengehouden door de politie. Hij schold ze uit, spuwde naar de inspecteurs en trok ook het poloshirt van een inspecteur stuk.

De feiten speelden zich af in juni vorig jaar aan de Kalmthoutsesteenweg in Wuustwezel. De politie werd opgeroepen voor een dronken fietser die over de weg zwalpte en allerlei dingen naar mensen riep. Toen de agenten hem wilden controleren, riep de man dat ze "te dom" waren om bij de politie te zijn en dat hij hen "kapot" ging maken. Hij spuwde naar de agenten, wilde ook uithalen met zijn vuisten en in een schermutseling trok hij het poloshirt van een agent stuk. 

Drankprobleem

De man werd in de boeien geslagen en bleef roepen en tieren toen hij werd overgebracht naar het politiekantoor. De man was al verschillende keren in dronken toestand aangetroffen en werd ook al drie keer veroordeeld door de politierechter. Hij gaf toe dat hij een alcoholprobleem heeft waarvoor hij zich laat begeleiden. De man kreeg 10 maanden cel met uitstel en 800 euro boete. De agenten stelden zich burgerlijke partij en krijgen elk 300 euro schadevergoeding.

Meest gelezen