het leegstaande winkelpand waar de nachtclub komt - foto VRT NWS

Drukke winkelstraat Veldstraat in Gent krijgt nachtclub: "Feestvierders zullen shoppers niet storen"

In de voormalige Fnac-winkel in de winkelstraat Veldstraat in Gent komt er vanaf de Gentse Feesten een pop-upnachtclub. De club kan tot het einde van het jaar open blijven, daarna komt er opnieuw een winkel. "We beloven dat de feestneuzen naar huis zijn als de shoppers arriveren."

De uitbater van de FUBAR, een terugkerend pop-upconcept tijdens de Gentse Feesten, heeft een bijzondere locatie gevonden voor deze zomer. Vanaf dan verhuist het concept naar de Veldstraat, de drukste en meest bekende winkelstraat van Gent. "We hebben geluk dat we de gebouwen van de voormalige Fnac-winkel kunnen huren. Op de benedenverdieping installeren we een nachtclub", vertelt initiatiefnemer Tim Joiris.  

Weinig buren, veel lawaai

"Het grote voordeel is dat er weinig mensen in de Veldstraat wonen. Dat betekent dat we voor minder overlast zorgen. We gaan wel in overleg met de mensen die er wel nog zijn", legt Joiris uit. "Het is een atypische locatie. Het is leuk om Veldstraat eens op een andere manier onder de aandacht te brengen." De FUBAR kan er zeker al tot november blijven. "Maar mogelijk komt er zelfs een verlenging tot het einde van 2022."

We maken het nooit bonter dan zes uur 's ochtends om de shoppers niet te storen
uitbater Tim Joiris

Mensen die graag komen winkelen in de Veldstraat moeten zich geen zorgen maken volgens Joiris. "We beloven aan onze collega's van de retail dat we sluiten om zes uur 's ochtends. Zo zijn alle feestvierders zeker naar huis als de winkels rond een uur of tien openen."

Meest gelezen