Radio 2

Gentse chocolatier maakt baby Yoda uit chocolade voor hoogdag Star Wars fans.

In de étalage van chocolatier Vandenbouhede is sinds kort Grogu, beter bekend als baby Yoda, te bewonderen. Het populaire personage uit de serie The Mandalorian is door Stijn Vandenbouhede uit vier kilogram chocolade gemaakt. "Ik heb hem gemaakt voor May the fourth, een hoogdag voor Star Wars fans", zegt Stijn.

Stijn, die in de winkel samen met zijn ouders werkt, heeft eerder al bijzonder stukken uit chocolade gemaakt. Zo kan je er de chocoladen versie van de viool van Mozart, een schilderij van Raveel en zijn eigen gitaar bewonderen. Alles is levensgroot nagemaakt door Stijn die met zijn creaties graag buiten de lijntjes kleurt. 

"Alles bij elkaar ben ik er toch een halve dag aan bezig geweest", vertelt Stijn. "Ik wou hem graag volledig uit chocolade snijden want je zou het ook met een mal kunnen maken die je volgiet. Dat zou makkelijker geweest zijn, maar voor mij voelde dat toch een beetje als valsspelen aan. Het heeft er wel voor gezorgd dat ik enkele keren opnieuw mocht beginnen", zegt Stijn.

Stijn is zelf een grote Star Wars fan en voor de vierde mei, May the fourth, wou hij iets speciaals maken. Hoewel het werk volledig eetbaar is, wordt het niet te koop aangeboden. "Ik wil Disney niet voor de voeten lopen", lacht Stijn. "Ik heb ook al enkele andere ideeën voor volgende creaties, maar die houd ik liever nog even voor mijzelf."  

Radio 2

Meest gelezen