Labradoodle Manon maakt volop nieuwe vriendjes op  de campus in Dilbeek
Odisee Hogeschool

Hogeschool Odisee helpt studenten door de blokperiode met ijsjes, massagestoelen en knuffelhonden

Hogeschool Odisee probeert de blokperiode voor haar studenten wat op te vrolijken. Dat gebeurt met gratis ijsjes en ontspannende massages, maar ook met het bezoek van enkele knuffelhonden. Vooral de honden kunnen op veel sympathie rekenen, zo blijkt na de eerste dag.

Het is alom bekend dat dieren doorgaans een positief effect hebben op mensen. Er komen bijvoorbeeld gelukshormonen vrij bij het aaien van honden, je hartslag en bloeddruk dalen, en het heeft ook een positief effect op je hersenen. Dat is ook de directie van de Odisee-hogescholen niet ontgaan. Zij schakelden daarom de vzw AAP (Animal Assisted Projects) in, die op maandag met twee honden naar de campus Dilbeek trok. 

Lucie en Manon stelen de harten

"De studenten waren helemaal weg van Lucie, een Berger Sennen en van Manon, een Labradoodle", zegt Britt Van Cleven van STUVO Odisee. "Sommigen hadden in de namiddag zelfs geen les, maar bleven speciaal voor de honden langer op de campus. Anderen vroegen om de les uitzonderlijk een beetje vroeger te stoppen. De honden werden volop geknuffeld en de stress bij de studenten smolt als vanzelf weg."

De studenten stelden ook de gratis ijsjes op prijs
Odisee Hogeschool

Verkoeling en ontspanning

De komende weken passeren Lucie en Manon (of hun collega's) ook op de andere Odisee-campussen, en telkens voorziet Odisee nadien ook een lekker ijsje of andere versnapering voor de studenten. En om helemaal ontspannen aan de blokperiode te beginnen, kunnen de studenten op elke campus (op een andere dag) ook terecht voor een ontspannende massage in een massagestoel. 

Meest gelezen