Kraainem doet "warme oproep" om geen bijkomende Oekraiënse vluchtelingen op te vangen

Het gemeentebestuur van Kraainem vraagt om geen nieuwe Oekraïense vluchtelingen meer op te vangen. De vooropgestelde kaap van 100 is al overschreden en de gemeente wil de werking van haar diensten niet in het gedrang brengen. 

Kraainem had zich akkoord verklaard om 100 vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Dat zijn er intussen al 110. Zij verblijven allemaal bij gastgezinnen. Maar de gemeente wijst op de extra werkdruk voor haar diensten, en die wordt stilaan onhoudbaar. Daarom vraagt de gemeente nu om geen extra vluchtelingen meer op te vangen. 

“Onze diensten, meer bepaald het OCMW, dienen elke Oekraïner te ontvangen en te helpen", zo klinkt het in een oproep van het gemeentebestuur.  "Ook naar de toekomst toe wensen wij deze mensen, en al onze andere burgers, de nodige tijd en aandacht te geven die zij verdienen. Maar om onze alledaagse werking niet in het gedrang te brengen, vragen we om hiermee rekening te houden in de toekomst."

De gemeente dankt tegelijk de opvanggezinnen voor hun solidariteit. Ze dankt ook alle andere Kraainemmaars die zich op één of andere manier al hebben ingezet of willen inzetten om de Oekraïners te helpen.

Meest gelezen