Dirk Devroey is tweede kandidaat voor VUB-rectorverkiezingen

Dirk Devroey wil graag de nieuwe rector van de Vrije Universiteit Brussel worden. Dat heeft de professor Huisartsgeneeskunde en decaan van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie zelf bekendgemaakt op Twitter. Vorige week maakte huidig rector ad interim Jan Danckaert al bekend dat ook hij meedingt naar het rectorschap.

"Een warm nest voor iedereen", dat is de slogan waarmee Devroey zijn kandidatuur aankondigt. Hij wil van de VUB de meest vooruitstrevende universitaire gemeenschap van Vlaanderen, België en Europa maken. "Na veelvuldig overleg met studenten, professoren en medewerkers stel ik mij kandidaat als rector van de VUB. Inspraak, transparantie, welzijn, ontwikkeling van talent, verbondenheid, maatschappelijke identiteit en eenvoudiger administratieve processen staan hoog op de agenda", zegt Devroey die naast zijn werk op de VUB ook nog huisarts en schepen voor Open VLD is in Overijse. De Radio 2-luisteraar kent hem dan weer als de huisdokter bij het programma 'De Madammen'. 

De VUB moet vervroegd een nieuwe rector kiezen nadat Caroline Pauwels vanwege ziekte haar functie eind februari neerlegde. Het mandaat van de nieuwe rector start in het volgende academiejaar (2022-2023). 

Jan Danckaert maakte als interim-rector vorige week al bekend dat hij graag de nieuwe rector van de VUB wordt. Danckaert is professor fysica en actief binnen de faculteiten Ingenieurswetenschappen en Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen. Sinds 2016 maakte hij deel uit van het team van vicerectoren rond Caroline Pauwels. 

Jan Danckaert en Dirk Devroey zijn de enige kandidaten. Ze starten vanaf morgen aan hun campagne en een reeks debatten.  De stemming zelf loopt van maandag 6 juni tot maandag 20 juni. Alle personeelsleden van de VUB en het UZ Brussel én alle VUB-studenten kunnen stemmen. . Op dinsdag 21 juni 2022 zal de winnaar van de rectorverkiezingen bekend worden gemaakt. De nieuwe rector wordt gekozen voor een periode van vier jaar. 

FOTO - Dirk Devroey en Jan Danckaert:

Meest gelezen