De omleiding loopt onder andere langs het Breughelpark in Zellik
Radio 2

Omleidingen zetten kwaad bloed in Zellik: "Dit is geen oplossing"

De omleiding voor de werkzaamheden aan de Brusselsesteenweg in Zellik zorgt voor de nodige commotie in het dorp. In een eerste fase negeerden bestuurders het eenrichtingsverkeer. Maar de aanpassingen, die de gemeente als gevolg daarvan uitvoerde, zorgen nu voor nieuwe ergernis.

Half april startte een aannemer met de vernieuwing van de Brusselsesteenweg ter hoogte van Zellik, een deelgemeente van Asse. Het bleek al snel dat de omleiding die was uitgewerkt niet door iedereen werd gesmaakt. Auto's en vrachtwagens negeerden volop de borden die tijdelijk eenrichtingsverkeer aangaven in een aantal straten. Dat zorgde voor gevaarlijke toestanden en zelfs gevallen van verkeersagressie. Het gemeentebestuur greep in en paste de omleidingsroute aan.

Van kwaad naar erger

Maar ook de aangepaste omleidingsroute kan op weinig begrip rekenen, want nu blijkt de Kerklaan afgesloten te zijn. En laat dat nu net de straat zijn waar je de meeste handelaars in Zellik vindt. Gemeenteraadslid Erik Beunckens van de oppositielijst ZellikRelegem-Volk begrijpt de ingreep niet: "Dit is geen oplossing", zegt hij. "De handelaars komen hiermee in de problemen. Sinds het begin van de werkzaamheden was hun aantal klanten al gehalveerd. Met het afsluiten van de Kerklaan zal dat nog erger worden. Als je weet dat de werkzaamheden aan de Brusselsesteenweg nog tot eind dit jaar duren, dan zal deze maatregel catastrofaal zijn voor onze handelaars", waarschuwt Beunckens.   

Breughelpark

Beunckens gaf ook aan dat inwoners van Breughelpark 's avonds geen parking meer vonden. "Door de werken verdwijnen er tijdelijk heel wat parkeerplaatsen en mensen parkeerden zich in het Breughelpark. Daarom stelde ik voor om er permanent de blauwe zone te laten gelden. Daar gaat de gemeente nu wel op in en dat is dus goed nieuws." De aanpassing van het parkeerreglement voor het Breughelpark zal ingaan vanaf juni. 

Meest gelezen