archieffoto

Stad Antwerpen zet tijdelijk extra personeel in voor loketten: "Mensen intern gezocht én gevonden" 

De stad Antwerpen heeft een oplossing gevonden om de achtstand aan de stadsloketten aan te pakken. De komende maanden wordt tijdelijk extra personeel ingezet. "28 personeelsleden uit andere stadsdiensten gaan hun collega's aan de loketten versterken", zegt schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). 

Na spoedoverleg tussen het stadsbestuur en de bonden, is er goed nieuws uit de bus gekomen voor het loketpersoneel, dat al weken kreunt onder de hoge werkdruk. Het stadsbestuur gaat de komende maanden extra personeel inzetten. Het gaat om medewerkers van andere stadsdiensten, in totaal 28 mensen. Ze worden tijdelijk ingezet aan de loketten waar de nood het hoogst is.

"Het gaat om administratief personeel van verschillende stadsdiensten die uit solidariteit de loketmedewerkers mee willen ondersteunen. Hen wil ik dan ook bedanken, en ook het loketpersoneel dat het de voorbije weken niet gemakkelijk heeft gehad", zegt schepen voor Loketten Nabilla Ait Daoud (N-VA). "Op deze manier hopen we de achterstand en de wachttijden aan de loketten op te lossen.”

Daarnaast gaat de stad ook de reguliere aanwerving van personeel versnellen. "Er komen ook nog 10 extra mensen bij, sneller dan bij een normale procedure", zegt Ait Daoud. "En we bekijken ook of we extra jobstudenten kunnen inzetten in de zomermaanden." 

De achterstand bij de Antwerpse stadsloketten is het gevolg van corona, waardoor er veel zieken waren en minder afspraken ingeboekt werden. Veel mensen vragen nu ook een reispas aan. 

Meest gelezen