Van Den Eeckhaudt BVBA

Takeldienst haalt auto van spoor na bizar ongeluk in station Erembodegem

In het station van Erembodegem is gisteravond een wagen op zijn dak op de sporen terechtgekomen. De bestuurder heeft volgens de politie "een menselijke fout" gemaakt. De man kon gelukkig zelf uit de wagen stappen en bleef ongedeerd. 

Bij de takeldienst Van Den Eeckhaudt kwam gisteravond een bijzondere oproep binnen: ze kregen de opdracht een auto van het spoor te halen in het station van Erembodegem. De wagen was vanop de parking door de struiken gereden en via het perron op de sporen terecht gekomen. Een "verkeerde manipulatie van het voertuig" oordeelt de politie, een ongeluk dus. 

De auto lag op zijn dak, op de treinsporen. "Geen evidente klus om de auto te takelen", vertelt takelaar Marc Van Den Eeckhaudt. "Zulke depannages zijn wel een uitdaging. Je zit met die hoogspanningskabels en dus moet alles eerst goedgekeurd worden door spoorwegbeheerder Infrabel en de brandweer. Er stond ook nog een trein te wachten. Pas als die kon vertrekken, konden ze de elektriciteit van de hoogspanningskabel afzetten. Pas daarna konden we beginnen te takelen."

Het voertuig hebben we niet gedraaid, omdat er dan vloeistoffen kunnen uitlopen, of glas op de sporen kan vallen

Marc Van Den Eeckhaudt, eigenaar takeldienst

Ook het takelen zelf liep niet van een leien dakje, want de kraan van Marc moest ook nog over een begroeide boord van 3 meter raken. Daar kon de brandweer bij helpen: " De brandweer heeft op mijn vraag de struiken met een kettingzaag verwijderd, dan zijn we tot op het perron gereden, en pas dan kon de takeling beginnen. Het voertuig hebben we dan opgepakt met een kraan, maar niet gedraaid, want er kunnen nog vloeistoffen uitlopen, of er kan glas op de sporen terechtkomen. We hebben de auto dus op z'n dak, op de takelwagen gelegd en dan op de parking gedraaid." 

De auto kan niet meer hersteld worden. De eigenaar kwam er beter van af: die raakte niet gewond en kon zelf uit de wagen stappen. 

Meest gelezen