Belga

Treinverkeer tussen Gent en Antwerpen weer normaal na problemen met defecte goederentrein

Het treinverkeer tussen Antwerpen en Gent verloopt weer normaal, nadat gisteren een goederentrein was stilgevallen in Sint-Niklaas. De trein versperde de hele dag een spoor tussen de stations van Belsele en Sinaai. "Sinds 23 uur zijn alle problemen op het spoor opgelost", zegt Thomas Baeken van spoorwegbeheerder Infrabel.

Gisteren heeft een defecte goederentrein de hele dag een spoor versperd.  De wagon van de trein moest weggetakeld worden en daardoor moest gisterenavond ook nog een tweede spoor dicht. "Blijkbaar was de rem van de wagon stuk, dan heb je heel wat manipulaties nodig om die wagon daar weg te krijgen. Uiteindelijk hebben we het gevaarte op lorries moeten zetten", klinkt het bij Thomas Baeken van Infrabel.

"Sinds 23 uur gisterenavond zijn alle problemen opgelost en zijn alle treinen terug op hun plaats terecht gekomen", gaat Baeken verder. "Deze ochtend bij het opstarten van de treindienst hebben we dan ook geen moeilijkheden meer ondervonden."

 

Meest gelezen