Radio 2

Voetganger (50) in levensgevaar na aanrijding in Sint-Amandsberg

Een 50-jarige voetganger is vanmorgen levensgevaarlijk gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een wagen. Het ongeval gebeurde aan de Land van Waaslaan in Sint-Amandsberg. De bestuurder (29) legde een negatieve adem- en speekseltest af, maar zijn rijbewijs is wel ingetrokken voor 15 dagen.

Het ongeval gebeurde rond 7.15 uur in de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg. Een voetganger (50) werd om nog onduidelijke redenen door een personenwagen gegrepen. Hij raakte daarbij levensgevaarlijk gewond en moest ter plaatse kunstmatig beademd worden. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. 

Radio 2

De bestuurder (29) van de wagen verkeerde na het ongeval in shock en kreeg bijstand van de dienst Maatschappelijke Zorg van de Gentse politie. Hij legde een negatieve adem- en speekseltest af, zijn rijbewijs werd wel ingetrokken voor 15 dagen.

Ter hoogte van het ongeval werd de rijbaan een tijdlang afgezet. Het parket van Oost-Vlaanderen heeft geen verkeersdeskundige aangesteld. 

Meest gelezen