Andreas Kockartz/VRT

Waterbus zoekt schippers en extra personeel

Kanaaltochten Brabant is op zoek naar extra schippers en ander personeel voor de waterbus. Die vaart sinds gisteren opnieuw uit. De waterbus is een vorm van openbaar vervoer langs het kanaal tussen Brussel en Vilvoorde. 

Net als in veel andere sectoren is de waterbus tijdens de coronacrisis een groot deel van het personeel kwijtgespeeld. Bij de start van het nieuwe vaarseizoen zijn ze nog steeds op zoek naar mensen die de vaartochten willen begeleiden, bevestigt Guido Moens van Kanaaltochten Brabant. "Door de coronacrisis werden de recreatieve activiteiten van de waterbus stopgezet. Het gebrek aan werk zorgde ervoor dat het personeel andere oorden ging opzoeken. Nu de coronacrisis stilaan voorbij lijkt, start men opnieuw met de zoektocht naar personeel." 

"Veel mensen willen gebruik maken van het transportmiddel. Sinds een paar maanden krijgen we telefoontjes met de vraag of de waterbus al opnieuw vaart", zegt  Guido Moens nog. Per rit kunnen tussen de 80 en 90 passagiers meevaren. In 2019 namen ongeveer 340 mensen per dag de waterbus. 

Mondmaskerplicht

Binnen in de waterbus is het nog steeds verplicht om een mondmasker te dragen. De meeste passagiers zitten echter buiten op het dek, waar een mondmasker dragen niet nodig is. 

Meest gelezen