Wellen opent nieuw containerpark in eigen beheer: "Wij bewijzen dat dat wel degelijk mogelijk is"

In Wellen opent zaterdag een nieuw containerpark op het bedrijventerrein in Herten. Wellen zal het containerpark zelf beheren, dat was 10 jaar geleden nog een verkiezingsbelofte van burgemeester Els Robeyns (Vooruit).

Het bestaande containerpark in het centrum van Wellen is niet meer van deze tijd. Daarom opent de gemeente zaterdag een nieuw park, op het bedrijventerrein in Herten. "Die locatie is daar geschikt voor", vertelt burgemeester Els Robeyns. "Mensen kunnen er vrijdagnamiddag vanaf 16 uur al eens komen kijken. Vanaf zaterdagochtend kunnen ze er dan terecht met hun afval."

Ik denk dat het goed is om dienstverlening soms in eigen handen te houden

Els Robeyns, burgemeester Wellen

Dat Wellen als kleine plattelandsgemeente het containerpark in eigen beheer houdt, is opmerkelijk. "Ja, zeker omdat het hier om een nieuw containerpark gaat. Want vandaag is de boodschap meer en meer: dienstverlening overdragen naar grote intercommunales. Maar ik ben van mening dat het af en toe ook goed is om dienstverlening in eigen handen te houden. En wij bewijzen vandaag in Wellen dat dat wel degelijk mogelijk is." Het nieuwe containerpark was een van de thema's bij de verkiezingen, 10 jaar geleden. Meer dan 900 mensen tekenden er een petitie voor.

Het bestaande containerpark in het centrum van Wellen zal worden ontmanteld, in de plaats komt een supermarkt.

Meest gelezen