Instant Streetview

Werken Gentse Dampoort zullen nog twee maanden langer duren

Door onvoorziene problemen, zoals technische defecten en laattijdige leveringen, zullen de rioleringswerken aan de Gentse Dampoort twee maanden langer duren. Normaal gezien zouden de werken in augustus moeten afgerond zijn, maar  automobilisten zullen nog wat langer geduld moeten uitoefenen. 

In november vorig jaar zijn de grote werken aan de Dampoort in Gent gestart. Die zouden normaal in augustus rond zijn. Maar door onvoorziene problemen bij de rioleringswerken, zal dat pas voor oktober zijn. Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer: "De belangrijkste reden van de vertraging is dat we kampen met een heel kluwen aan rioolbuizen en leidingen die niet in kaart zijn gebracht. Dat maakt het werken heel moeilijk. Daarnaast hebben we ook wat tegenslagen gehad zoals mechanische defecten aan de boorinstallaties voor de putten. Dat herstel liet lang op zich wachten waardoor we niet verder konden werken."

Maar er zijn nog meer factoren die de vertraging in de hand werken: "We zitten ook nog met laattijdige leveringen van bouwmaterialen. Dat heeft veel te maken met de oorlog in Oekraïne. Maar ook omdat het te slecht weer was. Het is echt een combinatie van al die factoren die ervoor zorgt dat we met een vertraging zitten van twee maanden."

Verkeerssituatie blijft dezelfde

Twee maanden langer werken, betekent ook twee maanden langer verkeershinder aan de Dampoort. "De verkeerssituatie zoals nu, loopt tot midden oktober. Dat wil zeggen: voetgangers en fietsers kunnen nog altijd door. Auto's ook, maar dan met de gewijzigde verkeerssituatie. Ook de bussen van De Lijn, blijven de aangepaste route volgen. We zien dat iedereen dat ondertussen goed gewoon is."    

Meest gelezen