Videospeler inladen...

Extravagantie én pure vintage op Met Gala in New York: Kim Kardashian valt af om zich in Marilyn Monroe-jurk te wurmen

In New York hebben beroemdheden zich opnieuw van hun meest extravagante kant laten zien tijdens het Met Gala. Deze "Oscars van de mode" zijn het benefietevenement voor de modeafdeling van het Metropolitan Museum of Art. Zowat alle ogen waren gericht op Kim Kardashian. Niet alleen voor haar nieuwe vriend Pete Davidson, maar voor haar jurk uit de kleerkast van wijlen Marilyn Monroe. 

Niets is te gedurfd op het Met Gala. Vorig jaar stal realityster en zakenvrouw Kim Kardashian (41) de show met een creatie van het Spaanse merk Balenciaga. Ze was toen haast onherkenbaar, volledig - van kop tot teen - bedekt in een gitzwarte stof.

Deze keer koos ze voor een iets praktischere combinatie. Maar het heeft haar ook weer moeite gekost. Kardashian bracht een ode aan Marilyn Monroe, de actrice en het sekssymbool uit de jaren 50 en 60. Ze leende daarvoor haar nauwsluitende jurk die Monroe droeg toen ze in 1962 zwoel "happy birthday, mister president" zong voor de Amerikaanse president John F. Kennedy.

Vergelijk (en lees voort onder de foto's):

"Ik probeerde de jurk uit en ze paste me niet", vertelde Kardashian op de rode loper aan modeblad Vogue paste. Ze slaagde erin 7 kilogram te vermageren en zich in de jurk te wurmen. "Het was een uitdaging, te vergelijken met een filmrol. Ik was vastbesloten om erin te raken. Ik heb drie weken koolhydraten en suiker gemeden. We gaan na het feest in het hotel voor pizza en donuts." De zwartharige Kardashian ging er helemaal voor en kleurde haar haren om het platinablond van Monroe te evenaren.

Ik was vastbesloten om in de jurk te raken
Kim Kardashian op de rode loper over haar dieet

Het optreden van Marilyn Monroe in 1962 was een van haar laatste publieke verschijningen. De actrice stierf drie maanden erna aan de gevolgen van een overdosis.

De vleeskleurige jurk van zijdegaas en honderden imitatiediamantjes is van de hand van ontwerper Jean Louis en was naar verluidt zó strak dat het pas kon dichtgenaaid worden nadat Monroe zich er had ingehesen. De creatie kostte 11.500 euro en werd in 1999 geveild voor 1,2 miljoen.

Kardashian werd geflankeerd door haar nieuwe vriend Pete Davidson.  Verwacht werd dat het koppel op de rode loper van Met hun relatie officieel zou maken, maar dat debuut was voor het jaarlijkse diner met de Witte Huis-correspondenten weggelegd. De echtscheiding van Kardashian en muziekproducer Ye (vroeger: Kanye West) loopt nog altijd in de rechtbank. 

De rode loper met... Stromae

De Brusselse wereldster Stromae.
Fotomodel Gigi Hadid.
Gewezen first lady en politica Hillary Clinton.
Drummer Travis Barker en realityster Kourtney Kardashian.
Gucci-ontwerper Alessandro Michele en acteur-zanger Jared Leto doen aan "twinning" (uitgedost in hetzelfde).
Zangeres Billie Eilish.
Pasgehuwden Brooklyn Beckham en Nicola Peltz.
Zanger-acteur Joe Jonas en zijn zwangere vrouw, actrice Sophie Turner.
Acteurskoppel Blake Lively en Ryan Reynolds.
Model en tv-persoonlijkheid Kendall Jenner.

BEKIJK : De hoogtepunten van de rode loper op het Met Gala

Videospeler inladen...

Meest gelezen