"Maak van je voortuin een ZonHofje": Zonhoven lanceert campagne om voortuintjes groener te maken

De gemeente Zonhoven roept haar inwoners op om hun voortuintjes groener te maken, want zoals op zoveel plaatsen komen er meer en meer stenen tuinen bij, en blijven mensen nog altijd grote opritten aanleggen. Met de campagne wil de gemeente nog meer inzetten op vergroening.

Met de campagne "Maak van je voortuin een ZonHofje" wil het gemeentebestuur de inwoners er van overtuigen om hun tuinen opnieuw groener te maken. En dat is nodig want heel wat van die voortuintjes ogen grijs in alle mogelijke tinten en materialen: beton, kiezel, asfalt en klinkers.

“In de gemeente Zonhoven bestaat 10 procent van het grondgebied uit privétuinen”, zegt schepen van Omgeving Frederick Vandeput (Open VLD). “Wij hebben 15.000 m² die we omzetten van verharding naar vergroening, maar als je de privétuinen allemaal bij elkaar telt, is het potentieel veel hoger. Dus we hopen er toch enkele duizenden vierkante meters verharding mee weg te kunnen doen.”

Zonhoven lanceerde ook een website waar inwoners aan de slag kunnen gaan met tips en inspiratie kunnen opdoen om te vergroenen.

Meest gelezen