Het hof van assisen in Tongeren met voorzitter Dirk Thys (foto midden)
© Radio 2

Assisenproces over moord op Genkse Luana opnieuw hervat

Het assisenproces over de moord op Luana (24) uit Genk, is deze namiddag hervat. De advocaten van beschuldigde Emrah T. hadden de voorzitter tot twee keer toe gewraakt. Het hof van assisen oordeelde deze middag dat het proces kon doorgaan.

De pleidooien in het proces zijn deze namiddag hervat, waardoor morgen een uitspraak kan worden verwacht over de schuldvraag in het proces over de moord op de Genkse Luana. De vrouw werd op pinkstermaandag 2017 in de Dieplaan in Genk op straat doodgestoken tijdens een ruzie. Emrah T. en Anastasia N. worden beschuldigd dit met voorbedachten rade te hebben gedaan voor de ogen van haar dochtertje en haar vriend.

Het hof van assisen besliste deze middag dat het proces kon hervat worden, nadat ze in een tussenarrest het tweede wrakingsverzoek naast zich had neergelegd. "Het hof van assisen heeft beslist dat het hier gaat om procesmisbruik", vertelt persmagistraat Els De Brauwer. "Omdat het dezelfde argumentatie bevat waar het Hof van Cassatie gisteren al een uitspraak over heeft gedaan."

Deze ochtend lag het assisenproces stil, omdat er eerst moest worden geoordeeld over dat tweede ingediende wrakingsverzoek. Advocaat Frank Scheerlinck had eeder al samen met zijn collega een wraking ingediend onder andere omdat het gerechtelijk verleden van zijn cliënt Emrah T. tijdens een getuigenverhoor te veel werd benadrukt. Zijn collega meester Pieterjan Van Muysen liet op de zitting weten dat in het tweede wrakingsverzoek een nieuw element stond dat in het eerste verzoekschrift niet aan bod was gekomen. Maar die argumentatie is dus verworpen door het hof.

Meest gelezen