Bijna alle Mechelse instappers hebben een plaats op school gekregen

In en rond Mechelen heeft 98 procent van de kinderen die volgend jaar voor het eerst naar school gaan, een school toegewezen gekregen. In totaal zijn er ruim 1.400 instappers: 716 zonder en 732 met broers en zussen die al eerder konden worden ingeschreven. 16 hebben nog geen plaats, maar het lokaal overlegplatform (LOP) maakt zich sterk dat ook zij tegen begin volgend schooljaar een plaatsje zullen hebben en mogelijk zelfs in een school in de buurt.

In totaal zijn er in Mechelen en buurgemeenten Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver en Zemst ruim 1400 kinderen, geboren in het jaar 2020, die vanaf september voor het eerst naar school zullen gaan. 716 daarvan hebben geen oudere broers of zussen en kregen dus geen voorrang bij het inschrijven. 98 % heeft een school toegewezen gekregen, 93 % zelfs in de school van de eerste keuze.

16 kinderen weten nog niet naar welke school ze volgend schooljaar mogen gaan, maar Stefaan Deleus van het LOP maakt zich sterk dat er voldoende plaatsen zijn in het basisonderwijs in de regio: "De 16 kinderen die nu nog geen school hebben toegewezen gekregen, zullen er zeker een hebben tegen het begin van volgend schooljaar en misschien zelfs in hun buurt. Er zijn altijd plaatsen die vrijkomen, ouders die een andere keuze maken voor een kind bijvoorbeeld en hun plaatsje opgeven", besluit Deleus.

Er zijn in totaal bijna 2000 plaatsen beschikbaar in de scholen van het LOP Mechelen-Bonheiden-Sint-Katelijne-Waver-Zemst. 

Meest gelezen