© VRT - Frank Temmerman

Gentse Jenna Boeve stelt zich kandidaat voor Groen-voorzitterschap

De 32-jarige Jenna Boeve wil samen met Brusselaar Jad Zeitoun voorzitter worden van de partij Groen. Die zoekt een opvolger voor Meyrem Almaci die een stap opzij zet. Boeve werd bekend in het programma Taboe met Philippe Geubbels over transgender personen. Met het voorzitterschap wil ze voor meer diversiteit zorgen aan de top. 

Vandaag is de deadline voor de kandidatuur van nieuwe voorzitter van de partij Groen. Twee duo's hebben zich al voorgesteld, maar nu komt daar de Gentse Jenna Boeve bij met haar Brusselse partijgenoot Jad Zeitoun. Boeve is momenteel medewerker van vicepremier Petra De Sutter. Maar nu gaat ze voluit voor een plaats aan het hoofd van de partij. Maar wél in duo. "Sowieso heb je een voorzitter en ondervoorzitter. Maar dat idee is achterhaald. We willen als gelijkwaardige partners opkomen en een zelfde zichtbaarheid hebben, bijvoorbeeld op tv. Die hiërarchische structuur past niet bij Groen. Bovendien zorgt het voor meer diversiteit. Niet alleen in de klassieke zin maar ook van karakter, persoonlijkheid en manier van debatteren."

Jenna werd eerder al bekend als één van de deelnemers van het laatste seizoen van Taboe, het tv-programma van Philip Geubels. In de aflevering over transgender personen vertelde Jenna over haar transitie. Daar heeft ze nog altijd mooie herinneringen aan. "Ik heb toen heel veel reacties gekregen, maar ook veel steun. Het was fijn dat zoveel transpersonen zich in ons herkenden. Veel mensen zeiden ook dat ze veel hebben geleerd van de uitzending, terwijl ze dachten alles te weten. Dat is zo fijn, en ook de reden waarom ik heb meegedaan."

Naast Jenna Boeve, heeft nog een Oost-Vlaamse zich kandidaat gesteld.  Vlaams Parlementslid Elisabeth Meuleman uit Oudenaarde. Zij wil ook gaan voor een duo-voorzitterschap met Brussels parlementslid Juan Benjumea-Moreno. 

Jenna Boeve in de uitzending van Taboe met Philip Geubels
© VRT

Meest gelezen