Callot

Antwerp Symphony Orchestra geeft 2.000 gratis concerttickets aan Oekraïense vluchtelingen

Het Antwerp Symphony Orchestra geeft 2.000 plaatsen aan Oekraïense vluchtelingen voor haar concerten in de Koningin Elisabethzaal. Het symfonisch orkest doet vaker inspanningen om diverse groepen kennis te laten maken met klassieke muziek. Het idee om gratis tickets aan te bieden aan Oekraïense vluchtelingen kwam van een van de muzikanten die zelf vluchtelingen opvangt.

"Antwerp Symphony is niet alleen een internationaal orkest, we vinden het ook erg belangrijk om een band aan te gaan met de lokale gemeenschap. We zijn een maatschappelijk geëngageerd orkest", zegt intendant Joost Maegerman van het Antwerp Symphony Orchestra.

"Antwerpen vangt het grootste aantal Oekraïense vluchtelingen op in Vlaanderen. De problematiek ligt ons na aan het hart. We hebben in ons orkest heel wat musici vanuit die regio, die erg bezorgd kijken naar wat er in Oekraïne aan het gebeuren is."

Het idee komt van één van onze violisten, hij vangt thuis Oekraïense vluchtelingen op

Intendant Joost Maegerman van het Antwerp Symphony Orchestra.

"Eén van onze violisten kwam met het idee op de proppen. Hij vangt thuis Oekraïense vluchtelingen op en vroeg onlangs of die naar één van zijn concerten konden komen. Van daaruit is het idee gegroeid om alle mensen die net aankomen uit Oekraïne, bij ons te verwelkomen op de concerten in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen", zegt Maegerman.

"We vonden het belangrijk om specifiek voor die groep een extra inspanning te doen. Hoe sneller zij opgenomen worden in onze maatschappij, hoe beter. Muziek kan de vluchtelingen hopelijk een beetje helpen om hun trauma te verwerken", besluit Maegerman.

Op de dag van het concert kunnen de vluchtelingen een vrijkaart ophalen bij de ticketbalie van de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

Meest gelezen