Foto: Honden- en kattenhotel Hof Ter Linden

Hondenpensions al volgeboekt voor de zomer: "Wie nog een plek zoekt voor zijn hond in juli, is te laat"

Wie deze zomer met vakantie gaat en een huisdier heeft dat niet mee op reis kan, zorgt er maar beter voor dat er een verblijfplaats is geregeld. In Vlaams-Brabant en Limburg zijn dierenhotels en dierenpensions voor de komende zomer zo goed als volzet. 

Wie zijn huisdier tijdens zijn vakantie op hotel wil laten gaan, is er maar beter vroeg bij. "Alles is heel snel volzet aan het geraken", vertelt Sandra Lavers van honden- en kattenhotel Hof Ter Linden in Ternat. Het pension heeft 56 verblijven voor honden. "We hebben dus veel plaats, maar voor juli zijn we al helemaal volzet. In augustus zijn er nog enkele plaatsjes vrij. Maar vol is vol, we kunnen niet over onze limiet gaan."

Huisdieren op hotel laten gaan terwijl je zelf met vakantie bent, gebeurt de laatste jaren steeds meer, weet Sandra. "Mensen kennen hun buren steeds minder goed, nu leeft iedereen meer op zichzelf. Mensen vragen dus niet meer zo snel aan de buren om voor hun kat of hond te zorgen tijdens hun vakantie. Het is bovendien ook een grote verantwoordelijkheid om voor iemands huisdier te zorgen. Mensen hebben een druk leven, het is niet evident om daar nog iemands huisdier bij te nemen, vandaar dat veel mensen een beroep doen op een dierenpension."

Ook in de ruime regio rond Ternat weet Sandra dat dierenpensions goed te doen zullen hebben in de zomermaanden. "Vooral tijdens het bouwverlof in de maand juli is alles overal volzet. Wie dan nog een plek zoekt is te laat."

Ook in Limburg zitten hondenhotels zo goed als vol. Den Ark in Lommel heeft plaats voor tien honden en is volledig volzet voor de zomermaanden. Hetzelfde geldt voor Dierenhotel ’t Fonteynhof in Bree, dat is van juni tot en met half september bijna volledig volgeboekt. "Wij hebben voorlopig nog enkele plaatsen omdat we veel hokken hebben, maar het zal niet lang meer duren voordat het ook bij ons helemaal vol zit", vertelt Joke Claessens van 't Fonteynhof. "We zien vooral meer jonge honden binnenkomen, honden die tijdens de coronaperiode zijn aangekocht. Heel wat mensen die ik aan de lijn had, hadden al verschillende andere overvolle pensions gebeld." Er snel bij zijn, is dus de boodschap.

Foto: honden-  en kattenhotel Hof Ter Linden

Meest gelezen