Na sluiting vaccinatiecentrum Vilvoorde krijgt politiezone eindelijk nieuw commissariaat: “De nood is heel groot”

De politiezone Vilvoorde-Machelen krijgt eindelijk zicht op een nieuw politiekantoor. De renovatieplannen van een oud kantoorgebouw aan de Schaarbeeklei in Vilvoorde, dat diende als vaccinatiecentrum, liepen heel wat vertraging op. Nu zijn de verbouwingswerken eindelijk gestart.

Het huidige commissariaat aan de Zennelaan dateert al van 1994 en is te krap geworden. Voor de politiehervorming huisvestte het gebouw een 70-tal medewerkers van de toenmalige Rijkswacht. Nu telt het huidige korps al 179 leden. “De nood is effectief heel groot”, zegt korpschef Erik Bassleer. “De ruimte is er echt wel te beperkt voor onze medewerkers om op een veilige en aangename manier aan het werk te kunnen blijven.”

Vertragingen

Normaalgezien zou de verhuis vorig jaar al begonnen zijn, maar die timing was te ambitieus. En dan was er ook nog eens de coronapandemie. “Door de installatie van het vaccinatiecentrum in het gebouw hebben we nog eens vier maanden extra vertraging opgelopen", meent de korpschef. "We wilden graag ons steentje bijdragen aan de gezondheid van de bevolking dus dat hebben we er maar bijgenomen. Maar we zijn ontzettend tevreden dat de werken nu eindelijk van start kunnen gaan.”

Nieuw gebouw

De voormalige kantoorgebouwen gaan nu omgebouwd worden naar een modern politiecommissariaat waar plaats zal zijn voor zo'n 200 werknemers. “Voornamelijk op de benedenverdieping zullen de meest drastische aanpassingswerken gebeuren", zegt Bassleer. "Daar wordt een uitgebreid cellencomplex gebouwd met acht cellen. Er wordt tevens een aparte opvangruimte voor minderjarige verdachten voorzien. Verder worden op de gelijkvloerse verdieping ook lockers, douches en kleedkamers voor de personeelsleden voorzien.”

Het nieuwe commissariaat zou begin volgend jaar klaar moeten zijn.

Meest gelezen