Radio 1

Oplichters troggelen geld af op parking in Groot-Bijgaarden: “Sommige figuren zijn op andere dingen uit dan tanken"

In Groot-Bijgaarden werd afgelopen donderdag een man opgelicht aan een autosnelwegparking. Toen hij even naar de winkel van het tankstation ging, staken oplichters zijn autoband kapot. Daarna boden ze hem aan om een nieuwe band te zetten voor een prijsje van 200 euro. 

De feiten deden zich afgelopen donderdag voor op een snelwegparking langs de E40 in Groot-Bijgaarden. Toen de man even iets ging halen in de winkel van het tankstation, zetten oplichters de band plat. "Ik merkte op dat mijn linkerband volledig was leeggelopen", vertelt het slachtoffer. Hij had snel door dat dit geen ongelukje kon zijn: "Na even beter kijken, bleek dat iemand die duidelijk met opzet had kapot gestoken want er was een volledig gat dat niet zo maar uit het niets kon ontstaan zijn". Later bleek de band ook effectief bewerkt te zijn met een mes, meldt pechverhelpingsdienst Touring. 

Band vervangen voor 200 euro

"Na enkele ogenblikken bood iemand aan om te helpen met het vervangen van de band voor 200 euro. Hij beweerde pechverhelper te zijn, al kon de man niet zeggen voor welke firma hij werkte. Ik weigerde beleefd, waarop hij boos wegliep", aldus het slachtoffer. 

Oppassen geblazen

Bij Touring kenden ze het fenomeen nog niet: "We hoorden al van mensen met dure wagens die geld vragen aan bestuurders om te tanken, maar dit is nieuw. Je moet steeds alert zijn op dergelijke parkings. Een bandvervanging van 200 euro is bovendien heel veel geld,  gewoonlijk betaal je zo'n 100 euro."

Meest gelezen