Facebook Gemeente Lanaken

Parking in Lanaken tegenover campus Ziekenhuis Oost-Limburg afgesloten door overlast

Parking Bessemerberg, tegenover de campus van het ziekenhuis Oost-Limburg in Lanaken is afgesloten. Er zou te veel gesluikstort worden en de plaats stond bekend als rendez-vousplek. Een deel van de parking wordt voorlopig nog wel gebruikt door de gemeente. 

Het gemeentebestuur van Lanaken heeft samen met Agentschap Natuur en Bos (ANB) en Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beslist om parking Bessemerberg, tegenover ZOL Lanaken te sluiten. De reden van de afsluiting is de langdurige overlast en de grote sluitstorten. Ook stond de plaats bekend als rendez-vousplek. 

1 parkeerstrook van de parking wordt door de gemeente tijdelijk gebruikt als depot voor groenafval, dat wordt dan later naar een erkende verwerker afgevoerd. Volgend jaar zullen de  2 parkeerstroken worden opgebroken en plaatsmaken voor bomen en struiken. 

Het terrein is tot dan enkel nog toegankelijk voor de gemeente en de boswachter. 

Meest gelezen