"Beschuldigingen en dan vloog hij onder invloed uit", getuigt Amber Heard voor het eerst op proces tegen Johnny Depp

De Amerikaanse actrice Amber Heard heeft getuigd in het smaadproces dat haar ex-man Johnny Depp tegen haar heeft aangespannen. "Ik kan nauwelijks de woorden vinden om te beschrijven hoe pijnlijk het voor mij is om hier te zitten en het allemaal opnieuw te beleven", verklaarde ze. Heard focuste zich op de woede-uitbarstingen van Depp als hij onder invloed was. 

Op 11 april startte de fel gemediatiseerde rechtszaak, inclusief live-uitzendingen, tussen voormalig Hollywoodkoppel Amber Heard (36) en Johnny Depp (58) waarin het draait rond huiselijk geweld. Beiden beweren slachtoffer te zijn. Tijdens het proces is het duidelijk woord tegen woord en wordt de nachtmerrie tot in de kleinste details uitgesmeerd.

Amber Heard nam gisteren voor het eerst het woord in de getuigenbank en werd daarbij emotioneel."Dit is het pijnlijkste en moeilijkste dat ik ooit heb meegemaakt", begon ze. Het verleden wordt opgerakeld, en daar heeft Heard het moeilijk mee. Ze had het ook over eerdere getuigen in het proces. "Sommigen ken ik, anderen niet, en ze praten over ons leven, met mijn ex-man met wie ik mijn leven deelde."

"Het is verschrikkelijk om hier te zitten en alles opnieuw te beleven", bekijk Amber Heard in de getuigenbank:

Videospeler inladen...

Daarna beschreef Heard hoe ze een "charismatische" Depp ontmoette op de filmset van "The rum diary" (2011) in Puerto Rico en hoe de vonk oversloeg bij de promotietour. Een jaar later al zou het eerste geweld volgen toen Heard een opmerking maakte over een van Depps - voor haar onherkenbare - tattoos. Hij had Wino laten zetten voor ex-vriendin, actrice Winona Ryder. "Ik lachte en hij sloeg me meermaals in het gezicht", beschrijft Heard.

Amber Heard over hoe de tattoo-opmerking escaleerde, bekijk hier de getuigenis:

Videospeler inladen...

Heard portretteerde Depp als een warm, vriendelijk persoon die in woede-uitbarstingen kon vervallen eenmaal onder invloed van drugs en/of alcohol. Na het geweld zou hij dan verdwijnen om nuchter terug te komen, extra aardig te zijn en zich te excuseren.

Net als de voorbije weken kwamen gisteren gênante persoonlijke details naar boven in het tumultueuze huwelijk. Heard probeerde het geweld - ook seksueel geweld - en de vernedering aan te tonen met het verhaal van een feestje in de woestijn van Californië. Toen het koppel naar hun caravan trok om te overnachten, sloeg Depp alles kort en klein. Hij verdacht Heard ervan cocaïne te hebben verborgen waarop hij plots haar ondergoed uittrok om haar anaal te onderzoeken. "Ik stond daar gewoon", zei Heard in tranen.

Heard getuigt vandaag opnieuw. Depp ontkent met klem dat hij ooit al een vrouw heeft geslagen. Zijn versie luidt dat Heard een ziekelijke behoefte heeft aan conflict en geweld. Het proces duurt vermoedelijk nog een maand.

Johnny Depp overlegt met zijn advocatenteam.

Meest gelezen