Witte Paard

Revuetempel Het Witte Paard in Blankenberge breidt uit

De legendarische feestzaal van Het Witte Paard in Blankenberge breidt uit. Er komen ook 31 extra hotelkamers in het complex. Het schepencollege zet het licht op groen voor die investeringen van Marc Coucke.

Vorig jaar nam Marc Coucke een participatie in de groep van Het Witte Paard van Ben Vanden Keybus.  En hij wil investeren in de uitbreiding van het complex. Het schepencollege geeft zijn goedkeuring aan die plannen. Burgemeester Björn Prasse (Open VLD): "Er komt een uitbreiding van de legendarische feestzaal van het Witte Paard. Er komen ook 31 nieuwe hotelkamers waarvan er drie volledig rolstoeltoegankelijk zijn. Dat zorgt voor extra aanbod en ook tewerkstelling in Blankenberge. De lokale economie kan hier alleen maar een goede zaak mee doen.”

Tegels

Voor de uitbreiding moeten er gebouwen in de Langestraat gesloopt worden. Maar er bevinden zich waardevolle tegeltableaus op de gevel van die gebouwen. Patrick De Klerck, schepen van Stedenbouw (Open VLD): "De twee tegeltableaus moeten zorgvuldig verwijderd worden en bij voorkeur ingewerkt worden in de gevel of het interieur van het nieuwe gebouw. De tegels van de fries onder de kroonlijst moeten behouden blijven voor de collectie van het Belle Epoque Centrum in Blankenberge. Het grote pauwenraam moet ingewerkt worden in het hotelinterieur of geschonken worden aan het stadsbestuur."

Meest gelezen