Riemst zet jonge RIKI-rangers in om  speel- en ontmoetingsplekken proper te houden

De gemeente Riemst gaat jonge rangers inzetten om een oogje in het zeil te houden in de speeltuinen en op ontmoetingsplekken van jongeren. 7 RIKI-rangers zullen zich ontfermen over de pleintjes, maar ook andere kinderen kunnen zich nog altijd kandidaat stellen. 

De RIKI-rangers zullen de speel- en ontmoetingsplekjes in hun buurt netjes houden. De achtjarige Charlotte is een van hen, zij gaat aan de slag in Herderen. "In mijn straat en op het pleintje ga ik ervoor zorgen dat er niets kapot gaat. Als dat toch gebeurt dan zal ik dat melden aan de jeugddienst."

7 kinderen hebben zich al kandidaat gesteld voor een speeltuin in hun dorp of gehucht.  "De kinderen krijgen een knijper en een zakje waar ze eventueel afval in kunnen bewaren", zegt schepen van Jeugd Peter Neven (CD&V). "Afval kunnen ze binnenbrengen bij de technische dienst of het containerpark. Maar ook andere kinderen mogen zich nog kandidaat stellen. Want hoe meer rangers, hoe veiliger en mooier de verschillende plekken blijven." 

Meest gelezen