Tijdelijk rook- en kampvuurverbod in natuurgebieden in provincie Antwerpen

Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx heeft een tijdelijk rook- en kampvuurverbod uitgevaardigd in alle natuurgebieden in de provincie Antwerpen. Omdat het al een tijdje droog is, is er een verhoogd risico op brand.

Omdat het al een tijdje niet meer goed geregend heeft, is er een groter risico op brand in de natuurgebieden. Daarom heeft Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx een tijdelijk rook- en kampvuurverbod uitgevaardigd in alle natuur- en heidegebieden en bossen in de provincie. Dat betekent dat je als bezoeker extra voorzichtig moet zijn, je er geen vuur mag maken, geen sigaret opsteken en je kinderen niet zonder toezicht op het terrein mag laten spelen.

Het Agentschap voor Natuur en Bos had twee weken geleden ook al code oranje afgekondigd voor brandgevaar in de provincie Antwerpen. Maar nu is er dus ook een uitdrukkelijk verbod, en kan je dus ook een boete krijgen. Heel erg voorzichtig zijn, is dus de boodschap: geen kampvuren maken en ook geen sigaret roken.

Meest gelezen