Werken aan de Gentsesteenweg in Asse tijdelijk stilgelegd: "Aannemer respecteert veiligheidsmaatregelen niet"

De gemeente Asse besloot gisteren om de werken aan de Gentsesteenweg tijdelijk stil te leggen. Momenteel wordt er gewerkt aan drie perrons voor bussen en veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. Maar de werken verlopen niet altijd op een veilige manier en dat kan zo niet blijven duren, zegt het gemeentebestuur. 

De aannemer die de werken aan de Gentsesteenweg leidt, kreeg al meerdere waarschuwingen over de veiligheid en de kwaliteit van de geleverde werken. "Veiligheidsmaatregelen werden niet altijd strikt gerespecteerd", zegt burgemeester van Asse Koen Van Elsen (CD&V). "En gisteren heeft de aannemer zelfs zonder overleg een straat afgesloten.  Dat was de druppel die de emmer deed overlopen.  Daarom hebben we de werken stilgelegd."

Aannemer

"Het is niet de bedoeling om de werken te vertragen", gaat Van Elsen verder.  "We willen enkel een duidelijk signaal geven naar de aannemer toe dat het beter moet". De gemeente nam intussen contact op met de aannemer en met het Agentschap Wegen en Verkeer, om een duidelijk plan uit te stippelen voor het verdere verloop van de werken. 

De werken kunnen hervat worden als de aannemer de signalisatie en de vergunning naleeft. Ondertussen zal politie en gemeente de gemaakte afspraken en signalisatie verder controleren.

Meest gelezen