Radio 2

West-Vlaanderen rolt 76 picknickplaatsen met uniek uitzicht uit over de provincie

De provincie West-Vlaanderen en de gemeentes werken de  komende jaren samen om 76 rust- en picknickplaatsen te creëren. Elke gemeente krijgt er minstens één. De picknickzones komen op weldoordachte plaatsen met een uniek uitzicht, dat belooft de provincie. 

Uit een recente bevraging van wandelaars en fietsers blijkt dat er nog heel wat blinde vlekken zijn wanneer het om rust- en picknickplaatsen gaat voor recreanten. “De zones komen op kruispunten van wandel- en fietsroutes, die afgelegen zijn en tot nu toe weinig rustmogelijkheden bieden”, legt gedeputeerde voor Toerisme, Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) uit. “Bovendien zoeken we plaatsen met een uniek uitzicht zodat het rustmoment ook een beleving wordt.”

Radio 2

'De Schreve'

Intussen zijn er al 19 van de 76 zones ingericht. Eentje daarvan ligt net onder de Maerebrug in De Panne, langs het kanaal van Veurne naar Duinkerke, bijna op de ‘Schreve’. “De zone ligt op de Kustfietsroute, die in Frankrijk start als ‘La Vélomaritime’ en helemaal doorloopt tot in Kiev”, vertelt burgemeester Bram Degrieck (Het Plan B). “Een picknickplaats is niet alleen een tafel waar je je ‘Stuutjes’ opeet. Het is een ontmoetingsplaats, waar verhalen ontstaan.” 

Design

De tafels en wegwijzers hebben ook een hoog design gehalte. Ze werden ontworpen door Stefan Schöning. Dit jaar komen er nog 6 zo'n locaties bij. 18 worden er nu voorbereid.  In 2024 volgen er nog 32. “Dan zullen er 76 locaties ingericht zijn in de 64 West-Vlaamse gemeentes”, eindigt Lahaye-Battheu. 

Radio 2

Meest gelezen