Zonnige Moederdag op komst: van vrijdag tot dinsdag aangenaam zachte temperaturen rond 20 graden

We worden dan wel met een lokale buienlijn geconfronteerd, maar vanaf vrijdag stijgt ook het kwik. Er zijn dagen van 19 tot 21 graden in het verschiet. "Vrijdag wordt wellicht de warmste dag in het rijtje van deze week", zegt VRT-weervrouw Sabine Hagedoren. 

Vandaag verschijnen er snel overal brede opklaringen. Vanaf het westen neemt de bewolking daarna weer toe waardoor het gedeeltelijk tot zelfs zwaarbewolkt wordt met lokaal kans op een buitje, vooral in het westen en uiterste oosten en zuidoosten van het land. Dat meldt het KMI. De maxima schommelen tussen 13 en 19 graden. Woensdagavond en -nacht blijft het wisselend tot zwaarbewolkt. De minima zakken tot 3 à 9 graden.

Morgen wordt het wisselend bewolkt, met kans op enkele lokale buien en zelfs een donderslag, vooral langs de grens met Duitsland. Het kwik klimt naar 12 graden aan zee en tot 19 graden in het centrum van het land. Vrijdag wordt het opnieuw wisselend bewolkt, met kans op een bui. Het wordt ook nog iets zachter met maxima tot 21 graden.

Zaterdag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af, met kans op enkele lokale buien. Een onweer is niet uitgesloten. De temperaturen stijgen tot 20 graden. Zondag - Moederdag - belooft eveneens zonnig te worden bij maxima tot 20 graden. "We zijn dan weer vertrokken voor een periode van een aantal dagen met droog weer met geregeld wat zonneschijn. We houden het bij temperaturen rond 19-20 temperaturen", voorspelt Hagedoren voor maandag en dinsdag. 

Bekijk hier "Het weer" met Sabine Hagedoren, de maxima ogen zacht:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen