stad Aalst

Al 150 koppels kunnen deze zomer in "Tuin van Eeuwige Liefde" trouwen in Aalst 

Voor het tweede jaar op rij kunnen koppels buiten trouwen in Aalst. De "Tuin van Eeuwige Liefde" wordt momenteel volop in gereedheid gebracht naast het stadhuis. Zodat ze daar in de schaduw van een prachtige Japanse notenboom elkaar de eeuwige liefde kunnen verklaren. 

Op de binnenkoer van het stadhuis van Aalst wordt de "Tuin van Eeuwige Liefde"  opnieuw ingericht. Koppels kunnen daar van mei tot september in openlucht trouwen. Dat was tijdens de eerste editie vorig jaar, in volle coronapandemie, een bescheiden succes. En dus heeft het stadsbestuur besloten om een tweede editie te organiseren. Schepen van Burgerlijke Stand Caroline De Meerleer (N-VA) legt uit hoe de tuin aan zijn bijzondere naam komt: "Er staat daar een prachtige boom, een Ginkgo Biloba, een Japanse notelaar. Dat is één van de oudste nog levende boomsoorten ter wereld. Een prachtige boom, zeker als die in bloei staat. En die heeft een symbolische waarde. Hij straalt eenheid uit, kracht, gezondheid en schoonheid. Allemaal dingen die heel toepasselijk zijn voor een huwelijk. Dat heeft me geïnspireerd om de "Tuin van Eeuwige Liefde" te laten ontstaan."

Parking; openbare toiletten; een geluidsinstallatie: Aan alles is gedacht om  koppels een bijzonder moment te geven in de "Tuin van Eeuwige Liefde". Al is er natuurlijk één factor die niemand in de hand heeft. "Het weer kan inderdaad een spelbreker zijn", geeft De Meerleer toe. "Maar als de weersvoorspellingen plots helemaal anders uitdraaien, kunnen we gelukkig altijd naar binnen naar de Trouwzaal. Dat is het voordeel van op de koer van het stadhuis te staan."  

Vorig jaar hebben 17 koppels zich ingeschreven om buiten te trouwen. "Maar toen was de periode een stuk korter en viel het weer ook erg tegen. Op dit moment staan er 150 huwelijken op de planning voor de periode van mei tot september. Als die allemaal in de "Tuin van Eeuwige Liefde" willen trouwen, wordt het dus een héél groot succes", aldus schepen De Meerleer.

Bij de eerste editie vorig jaar trouwden 17 koppels in de "Tuin van Eeuwige Liefde in Aalst". En gezien de kortere periode én het slechte weer is dat niet slecht, zegt de schepen. Maar dit jaar zouden er wel eens een pak meer kunnen zijn. "Momenteel staan er voor de periode van mei tot september op vrijdag en zaterdag 150 huwelijken op de planning. Mensen kunnen dan kiezen voor de grandeur van de Trouwzaal, maar dus ook voor de "Tuin van Eeuwige Liefde". Mochten ze dat allemaal doen, dan zouden we dus 150 koppels verwelkomen in de tuin. 

Meest gelezen