Burgemeester Zemst in de finale van het Europees Kampioenschap curling

Het Belgische nationale curlingteam staat deze namiddag in de finale op het EK curling in Litouwen. In dat team zit ook Veerle Geerinckx, de burgemeester van Zemst. Niet toevallig, want de enige curlinghal van Vlaanderen ligt in Zemst. Curling is de sport waarbij je zware, ronde stenen moet voortschuiven op het ijs. 

Het curlingteam dat voor ons land meedoet met het EK curling doet het zeer goed. Ook de burgemeester van Zemst Veerle Geerinckx is een van de teamleden. "Op het EK curling hebben we zonet de halve finale gewonnen tegen Ierland", vertelt Geerinckx. "En nu gaan we door naar de finale, daarin komen we uit tegen Spanje. We hadden niet gedacht dat we met een medaille naar huis zouden gaan, en nu gaan we ook nog spelen voor zilver of goud. En los van die einduitslag promoveren we ook nog naar de B-groep."

De enige curlinghal van Vlaanderen ligt in Zemst en daar heeft de burgemeester de sport geleerd. "Ik ben er in 2017 al mee begonnen, en dan is het al snel een passie geworden waar ik niet meer van af geraak. Het is ook heel goed voor stressbeheersing, je leert er omgaan met stressmomenten."

Om 15.30u. vanmiddag wordt de finale gespeeld tussen België en Spanje. 

Meest gelezen