Doodrijder Merel De Prins (12) veroordeeld voor stalking van jonge vrouw

De twintiger die in 2015 Merel De Prins (12) doodreed in Vilvoorde is vanmorgen opnieuw veroordeeld. Hij kreeg acht maanden cel voor de stalking van een jonge vrouw . Hij pleegde de feiten nadat ze hem had afgewezen omdat ze had ontdekt wat hij allemaal op zijn kerfstok had. 

Op 28 oktober 2015 reed de inmiddels 27-jarige Muhammed Aytekin op het fietspad op het kruispunt van de Jan Frans Willemsstraat en de Radiatorenstraat in Vilvoorde de 12-jarige Merel De Prins aan. Het meisje werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed aan haar verwondingen. 

Na de aanrijding ging Aytekin er onmiddellijk vandoor en sloeg hij op de vlucht naar het buitenland. Enkele dagen later gaf hij zichzelf aan bij de politie. Toen bleek dat de man geen rijbewijs had en dat de BMW waarmee hij het meisje uit Eppegem had aangereden ook niet verzekerd was. 

Valse naam gebruikt

Aytekin werd uiteindelijk veroordeeld tot 5 jaar cel, een boete van 6.000 euro en een levenslang rijverbod. In oktober 2018 plaatste de strafuitvoeringsrechtbank hem onder elektronisch toezicht, weliswaar onder een aantal voorwaarden, en in januari 2020 werd hij voorwaardelijk vrijgelaten. 

Na zijn vrijlating begon hij - onder een valse naam - een relatie met een jonge vrouw die hij net had leren kennen. Toen de vrouw zijn ware identiteit ontdekte, verbrak ze de relatie, maar dat kon de twintiger niet verkroppen. Hij bestookte haar met berichtjes en ongewenste telefoontjes en dook meermaals op in haar buurt. 

De vrouw had Aytekins gsm-nummer nochtans geblokkeerd, maar de twintiger gebruikte een resem andere telefoonnummers en verscheidene e-mailadressen om haar lastig te vallen. Hij stuurde ook een e-mail naar het parket waarin hij de familie van de jonge vrouw ervan beschuldigde veel zwart geld te bezitten. 

Het slachtoffer diende een klacht in, waarop de zaak vorige maand voor de correctionele rechtbank kwam. Die veroordeelde de man vandaag tot 8 maanden cel, ondanks de totale ontkenning van de beklaagde. Aytekin liep in totaal al 24 veroordelingen op, voornamelijk voor verkeersinbreuken. 

Meest gelezen