"Druk in Leuven": een gloednieuw boekenfestival

Vanmiddag is de eerste editie van het boekenfestival Druk in Leuven begonnen. Vier dagen lang staat de stad in het teken van boeken. Op verschillende plekken in de binnenstad zijn er activiteiten voor boekenliefhebbers en er komen tientallen bekende auteurs naar Leuven die je kan ontmoeten. 

Vanaf vandaag tot 8 mei is er Druk in Leuven, het allereerste boekenfestival in de stad. In 15 boekhandels maar ook op andere locaties zoals de schouwburg, de bibliotheek en het Museum M kan je gaan snuisteren tussen de boeken. Ook jeugd-, kunst- en kookboeken komen aan bod. 

Naast de vele boekenstanden zijn er ook debatten, workshops, lezingen, voorstellingen en signeersessies van auteurs. Kristien Hemmerechts en Tom Lanoy zullen er zijn, maar ook bijvoorbeeld Annelies Verbeke, Toni Coppers en Peter Verhelst.  Schrijvers van jeugdboeken zoals Gerda Dendooven en Marc de Bel komen voorlezen. Zelfs Marc Van Ranst geeft een lezing voor kinderen over virussen. En Sandra Bekkari, bekend van haar kookboeken, komt vertellen over koken.

Bij de start van het boekenfestival vanmiddag kwam de Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) vertellen over zijn favoriete boeken. "The Lion House, the coming of a king" en "Peters Keizerin" gaan over geschiedenis. Twee andere boeken die hij verslonden heeft gaan over de hedendaagse samenleving: "Zombies in western culture" en "De eenzame eeuw". 

De meeste activiteiten op het boekenfestival zijn gratis en vrij toegankelijk, maar voor sommige moet je reserveren of een ticket kopen. Het hele programma vind je hier.

Meest gelezen