radio 2

Extra ruimte voor bedrijven in Lanaken door verleggen van gasleiding

Er komt uitbreidingsruimte voor bedrijven in Lanaken, dankzij het verleggen van een gasleiding. Als die leiding verlegd is, kan er een bedrijventerrein van 11 hectare  worden aangelegd. 

Op dit moment is er geen uitbreidingsruimte meer voor ondernemers in Lanaken. Dat bevestigt ook ondernemer Jurgen Gobyn: "De laatste 11 hectare die nog vrij waren, zijn verkocht aan DCM, De Cuester Meststoffen. Momenteel is er voor de Lanakense bedrijven zo goed als geen mogelijkheid meer om uit te breiden."

Maar daar komt dus verandering in. Dankzij een akkoord tussen de Vlaamse regering en de federale overheid kan een gaspijpleiding langs het Albertkanaal verlegd worden. Daardoor kan het bedrijventerrein Albertknoop aangelegd worden, goed voor 11 hectare. Later komt daar nog eens 19 hectare bij. Het terrein ligt aan het Albertkanaal, en is dus erg geschikt voor watergebonden ondernemingen.  

Meest gelezen