MARNIK AERTS

Fietsster kritiek na aanrijding met auto op Noorderlaan in Antwerpen

Een 64-jarige fietsster werd rond 13 uur gegrepen door een auto toen ze, samen met haar man, het kruispunt van de Noorderlaan met de Ijzerlaan  wou oversteken.  Het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Haar man bleef ongedeerd. De bestuurster was niet onder invloed van alcohol of drugs. 

Het slachtoffer, een vrouw van 64, was met haar man onderweg met de fiets, toen het misliep op een kruispunt dat ze wilden oversteken op de Noorderlaan met de Ijzerlaan. De vrouw werd gegrepen door een auto die richting stad reed. Ze raakte zwaargewond, haar man bleef ongedeerd. De ziekenwagen werd begeleid door de politie, omdat het verkeer zo druk was .  De 22-jarige bestuurster van de auto was zwaar onder de indruk, en legde een negatieve alcolhol- en drugstest af.

Er kwam geen verkeersdeskundige ter plaatse omdat er genoeg duidelijke verklaringen van ooggetuigen waren.  Een paar jaar geleden is het kruispunt waar het ongeval gebeurde, heraangelegd en conflictvrij gemaakt. Zo hebben fietsers en voetgangers groen licht wanneer auto's rood licht hebben. Mogelijk heeft een van de betrokkenen dat rood verkeerslicht genegeerd, maar dat moet verder onderzoek uitwijzen. 

MARNIK AERTS

Meest gelezen