AFP or licensors

Minstens 3 doden bij aanslag in Israël 

In El'ad, een Israëlische stad nabij de Westelijke Jordaanoever, zijn minstens drie mensen om het leven gekomen. Vier anderen zouden gewond zijn geraakt, twee van hen zouden zich in kritieke toestand bevinden. Dat meldt Magen David Adom, het Israëlische equivalent van het Rode Kruis. Israël viert op 5 mei de 74ste verjaardag van de Hebreeuwse staat.

De politie gaat uit van twee daders: een dader beschoot slachtoffers, een andere dader ging passanten te lijf met een bijl. Er werden wegversperringen opgezet in het gebied. Een politiehelikopter achtervolgde een verdacht voertuig.

"In het park waar de aanslag is gepleegd, waren families met kinderen de Israëlische Onafhankelijkheidsdag aan het vieren", zegt Ankie Rechess in "Laat":

Videospeler inladen...

Zesde aanslag

Het is de zesde aanslag sinds 22 maart, waarbij in totaal nu al zeventien mensen om het leven zijn gekomen. Twee aanslagen werden gepleegd door Israëlische Arabieren, die de terreurgroepering Islamitische Staat (IS) aanhingen. Twee andere aanslagen werden door Palestijnen uit de bezette Westelijke Jordaanoever uitgevoerd. 

Na de eerste aanslagen hebben de Israëlische strijdkrachten een reeks operaties uitgevoerd op de bezette Westelijke Jordaanoever. Sinds 22 maart zijn bij die operaties minstens 26 Palestijnen gedood.

BEKIJK beelden op de plaats van het drama in "Het journaal" van 06/05/2002:

Videospeler inladen...

Meest gelezen