HANS PUT

Jongeren op talentenstage bij Albert Heijn: “Ik wil dit later wel doen”

In de Albert Heijn van Beringen helpt vandaag een klas van lagere school De Brug mee in de winkel. Vlaio (het Vlaams agentschap innoveren en ondernemen) zette dit project op poten. In het totaal werken vandaag 1300 leerlingen in winkels van de supermarktketen, dat gaat van kassamedewerker tot winkelmanager. 

Vlaio organiseert dit voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar, maar De Brug is een school uit het buitengewoon onderwijs in de winkel.  Ze kreeg van Vlaio een leerpakket toegestuurd waar juf Evy mee aan de slag kon: "Ze leren door dat pakket solliciteren, hun talenten ontdekken, al het praktische van winkels. Op basis van de talenten krijgen zij hier een job toegewezen vandaag." 

Een van de helpende leerlingen is Kyara: "Ik sta vandaag aan het onthaal en aan de kassa, we moeten hier verschillende taakjes doen. Het is een leuke job, ik wil het graag doen. Nu leren we wat over geld en hoe het eraan toegaat in de winkel." Ook Manvir is enthousiast: "Ik ben manager vandaag, ik moet kijken of alles goed gaat en planningen maken. Ik ben als manager nog niet boos moeten worden", lacht hij. 

HANS PUT

Juf Evy ziet het belang in van de stagedag: "Bij ons op school krijgen ze veel theorie over supermarkten, over bijvoorbeeld kassatickets en producten prijzen, maar nu kunnen ze dat ook eens in het echte leven toepassen." De kinderen doen het goed volgens haar: "Ze zijn enorm enthousiast, het is mooi om te zien hoe ze zich erachter kunnen zetten en kunnen werken als team."

HANS PUT

Bij toeval loopt juf Evy ook nog een oude bekende tegen het lijf in de winkel, oud-leerling Ibrahim werkt er sinds een jaar op de afdeling verkoopklaar: "Ik vind het een hele leuke job, ik doe het met plezier. De sfeer en de collega's zijn top hier. Je hebt ook de mogelijkheid om door te groeien hier." En dat wil hij ook meegeven aan de leerlingen: "Ze hebben allemaal talenten en ik geloof erin dat ze kunnen doorgroeien naar waar ze willen", zegt Ibrahim. De juf is blij om Ibrahim terug te zien: "Het is fijn om te zien dat een oud-leerling hier is terechtgekomen en dat zo'n job tot hun mogelijkheden behoort."

Meest gelezen