Stad Mechelen

Nieuwe pop-ups gezocht voor Keerdoksite in Mechelen: shoppingcenter slorpte winkels op

Op de Keerdoksite in Mechelen staan er momenteel heel wat panden leeg. Dat komt omdat de verschillende winkels op die site naar het nieuwe shoppingcenter Malinas zijn verhuisd. De organisatie Monumento zoekt daarom nog nieuwe pop-ups voor de leegstaande panden, voordat ze plaats moeten maken voor een groot woonproject met horeca en winkels.

De organisatie Monumento gaat op de Keerdoksite in Mechelen aan de slag om verschillende leegstaande panden een tijdelijke en nieuwe invulling te geven. Veel panden daar staan leeg, omdat de winkels op die site naar het nieuwe shoppingcenter Malinas zijn verhuisd. Het gaat wel om een tijdelijke oplossing, want vanaf 2023 zal alles worden platgegooid en zal de stad plaatsmaken voor nieuwe horeca- en woongelegenheden. “We zijn blij met de tijdelijke invullingen van die panden. Er zouden op die manier nieuwe initiatieven tot stand kunnen komen, waardoor de mensen op de site elkaar beter leren kennen”, vertelt Greet Geypen, schepen van Stadsontwikkeling.

Het voormalig pand van JBC heeft alvast een nieuwe invulling gekregen. Daar komt tijdelijk een voedselhub. Daar is het de bedoeling dat de weg die het voedsel moet afleggen tot een minimum wordt beperkt. Ook het voormalig pand van A.S.Adventures heeft al een nieuwe invulling gekregen. Daar komt de organisatie The Aware House waar je niet alleen yoga kan volgen, maar ook van het indoor skatepark gebruik kan maken.

Meest gelezen