Kinderen in Sierra Leone leren hockey spelen met ballen, sticks en truitjes van club Dragons uit Brasschaat

Vijf leden van hockeyclub Dragons uit Brasschaat trekken een paar weken naar Sierra Leone om er kinderen en jongeren hockey te leren spelen. Ze nemen een lading mee van 500 clubshirts van hun vorige sponsor, maar ook nieuwe ballen, sticks en schoenen.  De kinderen spelen er nu met kapotte sticks, oude schoenen en zonder beschermende uitrusting

"We waren zelf een beetje verwonderd dat kinderen in Sierra Leone zo'n grote interesse in hockey hebben," zegt Jeffrey Aart van hockeyclub Dragons. Hij was vorig jaar al eens op bezoek in het land. "Maar Sierra Leone was ooit een Britse kolonie, dus misschien is er wat van de sport blijven hangen". Vaak spelen de kinderen op asfalt ,bedekt met afval en houtsplinters, met heel oude schoenen, en kapotte hockeysticks. Daarom besloot de club een crowdfunding op te starten.

Omdat de hockeyclub Dragons vorig jaar van sponsor veranderde, kregen alle leden nieuwe truitjes. De club zamelde de oude shirts in, en die zullen nu uitgedeeld worden in Sierra Leone. Samen met nieuw beschermingsmateriaal, ballen, sticks en schoenen. "We gaan ook trainingskampen geven," zegt Jeffry Aart, "en het is onze ambitie om op termijn zelf een veld te bouwen." Ze gaan ook met weeshuizen samenwerken om nog meer kinderen bij de opleidingen te betrekken.

Alle hulp is welkom

Sierra Leone is een van de armste landen ter wereld.  Een bloedige burgeroorlog en het Ebolavirus maakten er veel slachtoffers. "Het is opvallend hoe hard ze samen met iets positief bezig willen zijn," zegt Jeffry Aart, " en hockey geeft hen die kans." De crowdfunding die club Dragons gestart is bij z'n leden, vrienden en familie heeft al ongeveer de helft van het gewenste bedrag opgeleverd.  Ze hopen nog zo'n 1000 euro te verzamelen. De 5 clubleden vertrekken op 25 mei en zullen een drietal weken in Sierra Leone blijven.  Meer info over de crowdfunding vind je hier.

Meest gelezen